ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ

ΣΤΟΝ ΚΟΟΥΤΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΟΥ

ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΑ

ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΑ
ΚΑΛΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. 19/1/2018. ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΟΣΠΟΡΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Hotel στο Αγρίνιο




Ο παππούλης μετά από κόπο και πολλά τηλέφωνα βρήκε Ξενοδοχείο στην περιοχή του Θέρμου δίπλα στην Λίμνη Τριχωνίδα....

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου: http://www.hotelalthaia.gr/ που απλά είναι σε απόσταση από το Αγρίνιο 30 λεπτά .....αλλά δεν βρήκαμε ξενοδοχείο μέσα στην πόλη.
Κοντά στο ξενοδοχείο έχει

Canoe-kayak στη λίμνη

Ανακαλύψτε την ομορφιά της επαρχίας Τριχωνίδας δοκιμάζοντας canoe-kayak στην ομώνυμη λίμνη . Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Κατάβαση στο Θεοτικό

ΘεοτικόΠρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, που βρίσκεται στον παραπόταμο του Ευήνου Φειδάκια κοντά στον Δρυμώνα, απ’ όπου μπορεί να προσεγγιστεί, καθώς το νερό του ποταμού εξαφανίζεται κάτω από το έδαφος για να επανεμφανιστεί παρακάτω, αφού οι βράχοι σχηματίζουν φυσικό γεφύρι, πάνω στο οποίο υπάρχει πλούσια βλάστηση. Η λαϊκή πίστη πως τέτοιο θαύμα τα φύσης μόνο ως δημιούργημα ανώτερης δύναμης θα μπορούσε να εξηγηθεί, εξηγεί και την ονομασία αυτού του εντυπωσιακού φυσικού δημιουργήματος.

Εύηνος

Στο πιο στενό σημείο του παραποτάμου Φιδάκια σχηματίζεται ένα φυσικό γεφύρι που ενώνει την περιοχή του Δρυμώνα με την περιοχή της Κλοποτάς. Η διαδρομή που ακολουθούμε είναι από την θέση ‘’Τούρλα’’ και ακριβώς από την πίσω πλευρά του ξεκινά αγροτικός δρόμος που μετά από απόσταση 3 ΚΜ τερματίζει. Κατηφορίζοντας σε μονοπάτι δυτικά μέσα από αναβαθμίδες και πουρνάρια θα βρεθείτε στην όχθη του παραπόταμου Χαλικιώτικο ποτάμι. Ακολουθώντας βόρεια πορεία θα το συναντήσετε μπροστά σας. Η φύση καθ' όλη την πεζοπορία μέσα στον παραπόταμο Φιδάκια είναι οργιώδης. Το θέαμα, όταν θα συναντήσετε το σπάνιο φυσικό γεφύρι του ‘’Θεοτικού’’ θα σας εκπλήξει. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μεσαίας δυσκολίας και καλό θα ήταν να είστε εξοπλισμένοι και με εφεδρικά υποδήματα, γιατί πιθανόν σε κάποια σημεία του φαραγγιού να χρειασθεί να περπατήσετε μέσα στο νερό.

Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

Στην διαδρομή Αγρίνιο - Θέρμο εκεί όπου ο δρόμος αφήνει τη λίμνη είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Το σημερινό ιερό είναι ο παλαιότερος ναΐσκος του 11ου αιώνα. Στα δυτικά του προσκολλήθηκε το 16ο αι. ο νεώτερος σταυροειδής ναός που επεκτάθηκε με προσθήκη νάρθηκα το 17ο αι. Ο ναός είναι κατάγραφος από τοιχογραφίες του 12ου ή 13ου αι. του1491, του 1539 και του 1712. Παλαιότερη παράσταση είναι αυτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται τον 12ο ή 13ο αιώνα. Η καμάρα και η αψίδα του σημερινού ναού ιστορήθηκαν το 1491, από τον περίφημο ζωγράφο Διγενή Ξένο.

Σπήλαιο Παναγίας Ελεούσας

Στην Άνω Μυρτιά βρίσκεται το σπήλαιο της Παναγίας Ελεούσας που προβάλλει στην άκρη του βράχου με θέα τον κάμπο και την λίμνη. Τα δύο μικρά σπήλαια μέσα στο βράχο δημιουργούν ένα είδος δίκοχου δίκλινου ναού. Παρουσιάζει ενδιαφέρον για το σχήμα του, τις αξιόλογες τοιχογραφίες (τέσσερις που χρονολογούνται στο πρώτο μισό του 15ου αιώνα), μια επιγραφή και για ένα μικρό πτυχωτό κιονόκρανο.

Το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά είναι στο χωριό Μέγας Δένδρος, 2 χιλιόμετρα βόρεια του Θέρμου. Πατρίδα του Κοσμά του Αιτωλού.

Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στη Μάνδρα 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Θέρμου. Εκεί θα βρείτε το "Κρυφό Σχολειό" με κέρινα ομοιώματα.

Ιαματικές Πηγές Μυρτιάς. Υδροανθρακική θειοπηγή, κατάλληλη για αρθριτικές και δερματικές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου